ΒΙΒΛΙΑ

Βιβλιονετ - Ισαίου λόγοι

Βρείτε το:

Πολιτεία - Ελάσσονες Αττικοί ρήτορες

Πρωτοπορία -  Ελάσσονες Αττικοί Ρήτορες

Ευριπίδης - Ελάσσονες Αττικοί Ρήτορες

 


-----------------

Βασίλειος Θεοδωρακόπουλος, Ph.D.

Βασ. Θεοδωρακόπουλος

Ισαίου λόγοι, Βασίλειος Θεοδωρακόπουλος Ελάσσονες Αττικοί Ρήτορες

Υπερείδης - Δείναρχος - Λυκούργος

Βασίλειος Θεοδωρακόπουλος, Ph.D.

 

Γλώσσα: Νεοελληνική απόδοση και Αρχαίο κείμενο

Επιμέλεια: Λίλυ Πανούση

Έκδοση: Νοε. 2018

Σελίδες: 366

ISBN: 978-618-82275-7-6

Λιανική τιμή: € 18.15

 

 

Ελάσσονες Αττικοί Ρήτορες

Όσα συμβαίνουν στις μέρες μας δεν είναι πρωτόγνωρα, ούτε καινούργια. Έχουν ειπωθεί, έχουν τεκμηριωθεί και αποδειχθεί. Αυτά μας φανερώνουν τρεις ρήτορες - Υπερείδης, Δείναρχος, Λυκούργος- και δέκα ρητορικοί λόγοι...

Εισαγωγικό σημείωμα, αρχαίο κείμενο, μετάφραση, και ρητορική ανάλυση· τίποτε αφημένο στην τύχη, όλα με τεκμηρίωση και αποδείξεις, με επιχειρήματα και αντικρούσεις από τον συγγραφέα Βασ. Θεοδωρακόπουλο, στο νέο του βιβλίο Ελάσσονες αττικοί ρήτορες. Επιστημονική «παρηγοριά» στους σύγχρονους καιρούς με αποδεικτικά στοιχεία από αρχαίους χρόνους· δύναμη για αντιμετώπιση σύγχρονων προβλημάτων με "συνταγές" αρχέγονες και δοκιμασμένες.

Η λέξη «ελάσσων» δεν αναφέρεται στην αξία των λόγων των ρητόρων, αλλά δηλώνει την περιορισμένη έκταση του έργου του καθενός.

Η σύνθεση του βιβλίου περιέχει, κατά σειρά, τους ρήτορες Υπερείδη, Δείναρχο και Λυκούργο με όλους τους λόγους τους εκτός από τα «Αποσπάσματα».
Στην αρχή της εργασίας περιέχεται σε συνοπτική μορφή δεκαέξι σελίδων μια άκρως ενδιαφέρουσα Εισαγωγή στη Ρητορεία και ακολουθούν οι ρήτορες: Υπερείδης με έξι λόγους, Δείναρχος με τρεις λόγους και Λυκούργος με έναν λόγο.

Με το έργο αυτό καλύπτεται ένας μεγάλος τομέας που περιλαμβάνει τους αττικούς ρήτορες στο πλαίσιο των εργασιών του συγγραφέα.

 

 

 

Για παραγγελίες: Εκδόσεις γιαλός, τηλ. +30 210 6546089, info@gialosbooks.gr