ΒΙΒΛΙΑ

Βρείτε το:


Πρωτοπορία - Βόρεια προς την Ανατολή

ΙΑΝΟΣ - Βόρεια προς την Ανατολή

Πολιτεία - Βόρεια προς την Ανατολή

Public - Βόρεια προς την Ανατολή


 

 

Anne Morrow Lindbergh

Λιντμπεργκ - Βόρεια προς την ΑνατολήΒόρεια προς την Ανατολή, Lindbergh

Βόρεια προς την Ανατολή

Anne Morrow Lindbergh

Μετάφραση: Κατερίνα Κόγια

Επιμέλεια κειμένου: Λίλυ Πανούση

Τίτλος πρωτοτύπου: North to the Orient

Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλική

Ελληνική έκδοση: 2013

Σελίδες: 216, μαλακό εξώφυλλο

ISBN: 978-960-99111-8-4

Λιανική τιμή: 17,05 €

 


Πώς είναι άραγε να χαράζεις εσύ τους πρώτους στα χρονικά αεροδιαδρόμους πετώντας από Αμερική προς την Σιβηρία, Ιαπωνία, Κίνα;


Πώς είναι να είσαι εξερευνητής που ταξιδεύοντας ως αλλόκοσμο πουλί, βιώνεις στ’ αλήθεια μια διαδρομή που επί χρόνια φάνταζε όνειρο εξωπραγματικό;


Πώς είναι να ταξιδεύεις σε άγνωστους και μυθικούς τόπους, να γνωρίζεις ανθρώπους διαφορετικών φυλών και εθνικοτήτων;

Αρκεί να βυθιστείς στην ανάγνωση αυτού του βιβλίου, για να διακτινιστείς στο 1931, μέσα στο πιλοτήριο ενός ανοιχτού υδροπλάνου. Με την ομίχλη καταπρόσωπο. Τα χέρια σου πότε στο τιμόνι, πότε στον ασύρματο. Τα μάτια σου ορθάνοιχτα στο άγνωστο. Το μυαλό σου σ’ εγρήγορση για κάθε απρόοπτο. Την καρδιά σου να τρέμει από έξαψη. Με τη μικρή σου μοναχική ύπαρξη να αντιλαμβάνεται το μοναδικό της ρόλο στην ιστορία του ανθρώπου πάνω στη γη, με την ψυχή σου ν’ αναγνωρίζει με αγαλλίαση το θαύμα της δύναμης του νου.

Στις 27 Ιουλίου του 1931 η Anne Morrow Lindbergh παίρνει μέρος σε μία από τις πιο πρωτοποριακές πτήσεις στην ιστορία της αεροπορίας. Απογειώνεται με ένα μαύρο-πορτοκαλί μονοπλάνο, τύπου Lockheed Sirius, για να πετάξει ως συγκυβερνήτης και χειριστής του ασύρματου με τον Charles Lindbergh, από τη Νέα Υόρκη στο Τόκιο, ακολουθώντας τη διαδρομή του Μεγάλου Κύκλου – διαμέσου του Καναδά και κατά μήκος των ακτών της Αρκτικής θάλασσας, ταξιδεύοντας βόρεια προς την Ανατολή.

Το βιβλίο της με τίτλο North to the Orient κυκλοφόρησε το 1935 και έγινε αμέσως bestseller. Βραβεύτηκε με το National Book Award, έγιναν πολλές ανατυπώσεις και όπως γράφει ο πρώην staff editor των New York Times, Tom Ferell, είναι ένα βιβλίο που «αξίζει να ανατυπώνεται».

"Δεν είναι παρά μια προσπάθεια να αιχμαλωτίσω λίγη από τη μαγεία των όσων έζησα εκείνο το καλοκαίρι, να απεικονίσω ένα στιγμιότυπο της ιστορίας των ταξιδιών, που δεν πρόκειται να επαναληφθεί και που, για αυτόν τον λόγο ακριβώς, αξίζει να καταγραφεί."

Anne Morrow Lindbergh


Για παραγγελίες: Εκδόσεις γιαλός, τηλ. +30 210 6546089, info@gialosbooks.gr