ΒΙΒΛΙΑ

Βιβλιονετ - Ντικινσον - Δαμολη

Βρείτε το:

Πολιτεία - Ο Γενικός Διακόπτης - Ματθιόπουλος

Public - Ο Γενικός Διακόπτης

Ευριπιδης - Ο Γενικός Διακόπτης - Ματθιοπουλος

ΙΑΝΟΣ - Ο Γενικός Διακόπτης

Tim Wu

Τιμ Γου - Ο Γενικός Διακόπτης - Ματθιόπουλος

Ο Γενικός Διακόπτης - Το μελλον του Ιντερνετ - Master Switch

Ο Γενικός Διακόπτης

Η άνοδος και η πτώση των μονοπωλίων

στα μέσα μαζικής επικοινωνίας

Tim Wu


Μετάφραση: Γιώργος Ματθιόπουλος

Επιμέλεια κειμένου: Δέσποινα Ζηλφίδου

Γλώσσα πρωτοτύπου: Αγγλική

Τίτλος πρωτοτύπου: The Master Switch

Ελληνική έκδοση: 2012

Σελίδες: 392, μαλακό εξώφυλλο

ISBN: 978-960-99111-7-7

Λιανική τιμή: 27 €

 

Πού οδεύει το Ίντερνετ; Έχει ελπίδες να διατηρηθεί ένα ανοικτό σε όλους και ελεύθερο μέσο επικοινωνίας ή έχει ήδη αρχίσει να μετασχηματίζεται σε ένα αυστηρά ελεγχόμενο μονοπωλιακό χώρο; Πώς μπορούμε να προβλέψουμε και να προετοιμάσουμε τις εξελίξεις;

 

Ένας τρόπος είναι να ακολουθήσουμε το ιστορικό μονοπάτι. Να αναλύσουμε με κριτικό μάτι τη μέχρι τώρα πορεία και εξέλιξη της "Βιομηχανίας της πληροφορίας" σε όλες τις μορφές της. Αυτό κάνει ο Tim Wu φωτίζοντας με έναν διαφορετικό προβολέα τον κόσμο της πληροφορίας, ξεκινώντας από την τηλεφωνία, για να καταλήξει στο σημερινό επαναστατικό Ίντερνετ.

 

Περιγράφοντας και αναλύοντας την εμφάνιση και την εξέλιξη της τηλεφωνίας, του ραδιοφώνου, του κινηματογράφου, της τηλεόρασης, των μεγάλων μονοπωλιακών μέσων μαζικής επικοινωνίας και του Ίντερνετ, ο Tim Wu μας μεταφέρει στο κλίμα της κάθε εποχής χρησιμοποιώντας ζωντανά ιστορικά περιστατικά από τη ζωή των πρωταγωνιστών των εξελίξεων που χρησιμοποίησαν την τεχνολογία για να αλλάξουν τη ζωή μας.

Το σημαντικότερο όμως, πέρα από την καθηλωτική αφήγηση, είναι ότι ο συγγραφέας αποκαλύπτει άγνωστα και εντυπωσιακά επαναλαμβανόμενα μοτίβα και πρακτικές που μας αφήνουν έκπληκτους. Και βάσει αυτών θέτει τους ανησυχητικούς προβληματισμούς για τα επόμενα επιχειρηματικά μοντέλα, το μέλλον του Διαδικτύου και την ελευθερία του λόγου.

 

Ο Τιμ Γου, νομικός και καθηγητής του Columbia University, προσεγγίζει και συνδέει τα παραπάνω με εκπληκτική διεισδυτικότητα κάνοντας μια ιστορική διήγηση και ανάλυση που συνεπαίρνει.

Ταυτόχρονα το βιβλίο του είναι ένα μάθημα Οικονομίας, Πολιτικής, και Στρατηγικής που μας κάνει να βλέπουμε πλέον τη βιομηχανία της πληροφορίας και των Μέσων Μαζικής Επικοινωνίας με εντελώς διαφορετικό μάτι.

 

Ένα από τα καλύτερα "βιβλία της χρονιάς" για τα περιοδικά: The New Yorker, Fortune και Publishers Weekly.

 

Για παραγγελίες: Εκδόσεις γιαλός, τηλ. +30 210 6546089, info@gialosbooks.gr